Vi trænger til en verden i lyse og klare farver, og lige nu – imens bøgen springer ud i lysegrøn og minder os om alt det, vi kan håbe på, er der igen mulighed for at holde i hånd i biografmørket på en regnvejrsdag, som slet ikke gør noget, fordi den giver plads til en fin fortælling.

 

Knudsen og Ludvigsen har for længst fundet melodien – og den klæder historien om de to venner, der bor i tog-tunellen i selskab med en gæv grævling. Verden er i fine farver dernede i mørket – og det er næsten ikke til at bære, at de to musikalske venner, uagtet deres klædelige krumspring, pludselig bliver smidt på porten af en regelret konduktør. Gode råd er dyre – og alle under otte holder vejret, da noget uventet og skummelt rører på sig inde i mørket… Bedst som man tror, at toget er kørt, dukker Kaptajn Knudsen op og redder dagen.

Der er masser af musik og en historie, som er både fin og underfundig, i animationsfilmen. Manuskriptet er norsk, og musikken og de to små fyres fortælling, er Knutsen og Ludvigsens – en norsk duo, der i 70’erne og 80’erne hittede med musik og historier til børn. Tonen er noget nær Astrid Lindgrensk – og den barnlige, boblende glæde er lige præcis, hvad vi trænger til. Tag dit barn i hånden, alder næsten underordnet, og nyd deres glæde ved fortællingen; selv kan du hæfte dig ved de små sprogblomster og måske udlede noget i retningen af, at filmen – også – handler om alt det, der kan ske, når mennesker føler sig små i det store system. Men mest handler den om hitte-på-somhed og sød musik.

LÆS OGSÅ:
Lars von Trier og Anders And

 

’Knudsen og Ludvigsen – det store dyr’ er en animationsfilm for både børn og deres voksne. Filmen har premiere d. 12. maj og er tilladt for alle.

 

https://www.nfbio.dk/film/knudsen-ludvigsen-og-det-store-dyr

Danske stemmer:

Henrik Koefoed (Knudsen), Jens Jacob Tychsen (Ludvigsen), Anette Støvelbæk (Konduktøren), Søs Egelind (Gudrun), Torben Zeller (Kaptajn Knudsen) og Stig Rossen (rock-sanger fisk)

Længde: 78 Minutter
Censur: Både feature og trailer er Tilladt for alle

 

Tidligere artikelAllemandsret i Ingenmandsland
Næste artikelGi’ Jimmy et blowjob

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here