I vinterferien kan børn og deres forældre møde Frederik 7. i en forestilling og derefter komme på en omvisning i De Kongelige Stalde, hvor de kan se de hvide heste og fine kareter, som Kongehuset bruger i dag.

 

I forestillingen Den Folkekære Konge møder man Frederik 7. den dag, han skal underskrive Grundloven. Han har fået et brev fra sin nu afdøde far med en lang liste over formaninger: En krig i Slesvig og Holsten truer Riget – det skal forhindres! Frederik skal finde sig en fin prinsesse. Og så skal han skrive og underskrive en Grundlov, hvor kongen deler magten med folket. Men har Frederik overhovedet lyst til at følge sin fars formaninger?

 

Efter forestillingen kommer børnene på en omvisning i De Kongelige Stalde. Her står Frederik 7.’s yndlingshest Perlen stadig. Derudover møder børnene også de kongelige heste, der bor i stalden i dag. Det er dem, der trækker Dronningens smukke kareter, når hun kører gennem byen.

 

Vinterferieaktiviteterne løber 11.-15. februar kl. 12 og 13. Forestillingen foregår i De Kongelige Repræsentationslokaler, som Riddersalen med Bjørn Nørgaards gobeliner er en del af. Efterfølgende går turen til De Kongelige Stalde. Med billetten kan man udforske Ruinerne under slottet og Det Kongelige Festkøkken på egen hånd før eller efter aktiviteterne.

 

Læs mere på christiansborg.dk

 

Praktisk information

Hvor: Christiansborg Slot, Prins Jørgens Gård 5, 1218 København K.

Hvornår: 11.-15. februar kl. 12 og 13.

Pris: Børn kr. 80, voksne kr. 160. Billetten giver adgang til børneaktiviteterne samt entré til De Kongelige Repræsentationslokaler, De Kongelige Stalde, Det Kongelige Festkøkken og Ruinerne under Christiansborg.

Skuespiller: Frederik 7. bliver spillet af Flemming Bang.

LÆS OGSÅ:
Vi holder jul i Gammelby!
Tidligere artikelSUGERØRS-SAMVITTIGHED
Næste artikelInternationalt hæderkronet dansekompagni vender tilbage til Tivoli

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here