Ingrid spilles helt formidabelt af Sofie Gråbøl.

“Rose” , instruktion og manuskript af Niels Arden Oplev.

En bustur fra Aalborg til Paris. Hvor smuk eller farlig kan en sådan være.
Det omfavner Niels Arden Oplev på smukkeste vis i sin nyeste film “Rose”.

Filmen omhandler en den skizofreni-ramte Inger fra Aalborg og hendes bustur til Paris for at genopleve byen hvor hun var som helt ung.
Hun er afsted med sin søster og svoger som er hendes værger på busturen.

Bussen har dårligt nok forladt Aalborg,før Inger delagtiggør alle sine medrejsende om sin sindslidelse. Det er ikke alle der kan rumme dette og der opstår hurtigt konflikter iblandt passagererne.
På busturen er hun omgivet af mennesker i alle aldre og temperamenter, hvilket giver alle parter nogle udfordringer. Specielt viceskole-inspektør Skelbæk,som ikke magter at tingene bevæger sig udenfor “normalen”.

Da bussen når til Paris,søger Inger svar oplevelser hun havde da hun var der som ung. Det påvirker hende og hendes omgivelser meget og tingene bliver sat på spidsen.
Filmens omdrejningspunkt er kærlighed, på godt og ondt. Når der er for meget og når der er for lidt.
Niels Arden Oplev viser på fineste måde hvorledes kærlighed imellem mennesker kommer til udtryk på helt forskellige måder. Og hvad kærlighed kan gøre ved mennesker. Han viser i sin smukkeste form hverdagen , og gør den til et sandt eventyr på godt og ondt.
En atypisk rolle for Sofie Gråbøl, men nok en af hendes ypperste præstationer. Hendes portræt af Inger er virkelig stærkt og flot spillet og suppleres på fineste vis af billederne og musikken som sammen skaber den fineste rytme i fortællingen. Musik og billederne støjer aldrig eller tilføjer for meget.

LÆS OGSÅ:
Tænk på et tal…

Rose er en meget personlig film fra Niels Arden Oplevs hånd og det er skønt at han,til trods for han bor og arbejder i Hollywood og præmisserne der, stadigt formår at fremtrylle sådanne filmperler.

Niels Arden Oplev har tidligere lavet bl.a. ´Ser du månen, Daniel´, ´Mænd der hader kvinder’, ’Drømmen’, ’Kapgang’ og en række andre store film og TV-serier i USA.

Øvrige medvirkende er bl.a. Lene Maria Christensen,Anders W. Berthelsen,Søren Malling og Peter Gantzler.

Så køb en retur-billet fra Aalborg til Paris og stig på bussen fra Gotschalk Rejser.

Det bliver nok en bustur du sent vil glemme.

 

Filmen kan stærkt anbefales og er i biograferne fra d.24 februar

 

Se filmens trailer her :

 

Tidligere artikelJon & Løkke: Vi skal kæmpe for kunsten og kulturen
Næste artikelDET VAR KONGE!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here