DU ER LØSNINGEN!
– Ja dig, der læser det her lige nu.

Jeg har nydt at diskutere pressens rolle i forhold til hele denne sag. Jeg synes finalen i dag var ret tydelig, hvor vi så en presse gå på line i 6 timer og bringe alt til torvs.
Alt viste sig at være helt forkert.
Pressen erfarede, men erfarede forkert.
Pressen citerede kilder, men deres kilder var forkerte.

Den virkelige sejr – og det egentlige håb – befinder sig lige her. Facebook, twitter og lignende er det nye medie. Her er det ikke pressens profiler der er spændende – men DIN OG MIN profil – DINE OG MINE ord!

Steder, hvor debatten kan gå frit – hvor rygter kommer frem, møder en kritisk folkeflok og straks bliver bedømt.

Mine status i den seneste tid har har et gennemsnit på godt 50.000 læsere – nogle har været set af mere end 200.000 mennesker, og det nærmer sig jo et dagblads læsere.
Der er kommet nye synes-godt-ommere indenfor, og det er jo glædeligt at opleve. Så føler man, at det ikke er ligegyldigt.

I har delt mine ord vildt og blodigt – og jeg er SÅ glad og stolt. IKKE over min egen præstation, men over at være med til at slå fast, at dette medie er det førende. Fordi det er skabt af folket – og fordi vi ikke skriver herinde for at sælge en avis i kiosken, men vi skriver fordi, vi har noget på hjerte.

LÆS OGSÅ:
SPECIALKLASSEN: DET SMITTER FØRST KL 22

Jeg synes denne sag – sammen med et tilbageblik på lignende politiske personangreb – har skabt behov for en drøftelse af pressens plads i demokratiet. Vi kalder pressen den fjerde statsmagt – og vi giver million-støtte, fordi vi mener pressen er væsentlig for demokrati. Spørgsmålet er, om de journalistiske principper er sat så meget ud af spil, for at opnå resultater på bundlinien, at man står med et produkt, der ikke bør tillægges så høj en betydning i samfundet. Jeg håber det ikke, men synes det er virkeligheden lige nu.

Det bør starte med, at vi alle tænker os bedre om, før vi tror på en historie vi læser. Vi skal i sandhed bruge den sunde fornuft som aldrig før.

Jeg håber pressen kan gå i gang med en regulær evaluering. Ikke bare på Løkke-sagen, men på hele udviklingen der er sket i medierne… hvor en del eksempler viser, at grænserne er brudt.

Jeg har nu siden 1996 holdt foredrag om pressens rolle i samfundet. Det fortsætter jeg med. Det er en vigtigere og vigtigere kamp at kæmpe – og jeg håber, at I vil følge med her – og fortsat komme med gode og dejlige indspark.

Enige er vi ikke altid. Der er gudskelov masser af debat her på siden, og ikke en usund medløberkultur. Det er herligt at få modstand, og enten forsvare mig – eller blive klogere. Det er jo netop det, som livet handler om.

LÆS OGSÅ:
DANSK POLITIK ER REALITY-TV

Nej, det her har ikke kun været morsomt. Der er i min indbakke kommet de mest uhyggelige ting og angreb, som man kun kan tage afstand fra – men uanset trusler og mange vrede ord, står jeg tilbage med en fantastisk fornemmelse af en god debat. Som fortsætter.

Jeg nyder samværet med jer – og glæder mig over at I deler mine ord.

Måske også disse…

Tak!

/Søe

Tidligere artikelStorpolitisk møde på Statoil tank.
Næste artikelRefleksioner over Løkke i medierne

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here