Foto: Catrine Zorn

Teaterkoncert ‘Drømte mig en drøm’. Aalborg Teater, Store Scene.

6. maj – 5. juni 2021

 

Vi har alle et musikalsk bagtæppe, som på forskellig vis er vævet sammen og danner soundtracket til vores liv. Et soundtrack, hvor bestemte sange med få toner kan genkalde klokkeklare følelser, stemninger og fornemmelser. De fleste af os har savnet lyden af det liv, så salen emmede af store forventninger, da Aalborg Teater forleden – og endelig igen – havde premiere på noget af alt det, vi har drømt om. Og de blev indfriet undervejs – forventningerne.

I Aalborg Teaters opsætning af teaterkoncerten: ‘Drømte mig en drøm’ er de musikalske tråde trævlet op og på finurlig, forunderlig og fornem vis igen vævet, flettet og syet sammen til et meget udtryks – og stemningsfuldt kludetæppe.

Tæppet er stort og smukt og vildt og vovet. Hvordan lyder det liv, vi lever? Rytmisk insisterende og pulserende i en skøn udgave af “Mallebrok er død i krigen” til den helt fine, sprøde og enkle solovokal i: “Man binder os på mund og hånd”.

Og fra “Jens Vejmand” krydret med stomp til en disneyficeret musicaludgave af: “Den jeg elsker”.

Undervejs er sangene ledsaget af spændende lyseffekter, kameraoptagelser og anderledes former for lydfrembringelse. Hvem kunne vide, at et dørslag kan give en virkningsfuld lyd, når det løftes fra et fad fyldt med vand, eller at en fortovsflise er det perfekte slagtøjsinstrument, når det kombineres med træhammer og sten?

LÆS OGSÅ:
Jon & Løkke: Vi skal kæmpe for kunsten og kulturen

Efter et meget forsømt forår, hvor skuespil, sang og musik udelukkende er blevet oplevet gennem skærm med præ-indspillet applaus, var forventningens glæde, over endelig igen at skulle sidde i teatersalens omfavnende mørke, stor. Og glæden blev ikke mindre, efterhånden som forestillingen skred frem.

Det var givende at blive mindet om, hvorfor disse sangklassikere, nye som gamle, er så stor og vigtig en del af vores fælles kulturarv. Især når de opføres på en scene foran en sal, der efter reglerne er halvfuld, men fyldt til bristepunktet med glæde og forventninger.

Du skal ikke vente længere – du skal skynde dig i teatret.

 

Teaterkoncert Drømte mig en drøm

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here