Det er et helt naturligt valg. Det har det været længe – og det er derfor, Mette Fischer i 2007 etablerer Fischer Pure Nature. Et brand, der producerer bæredygtigt naturkosmetik og plejeprodukter. Fabrikken er dansk, og produkterne er baseret på et indgående kendskab til råvarer, økologi og produktion – og sortimentet er grundlagt i behov.

 

Mette Fischer har en fortid som medejer af Urtegården – og det giver nærmest ingen mening for hende at skulle tale om, hvorfor hun har valgt at producere økologisk og naturligt, også i eget regi, for det er jo det eneste, der giver mening, siger hun. Økologiske hudplejeprodukter har en naturlig ingrediensliste; råvarerne er planter og frø, som er dyrket bæredygtigt – og måske genkender kroppen de organiske produkter, som derfor nemmere optages og får lov at virke.

95 procent af ingredienserne er aktive i et økologisk hudplejeprodukt – så selv om det er rigtigt, når man siger, at man ikke kan producere naturlige produkter med helt samme effekt som den kemiske, siger Mette Fischer, så er der tale om nogle ret virksomme produkter, som plejer og styrker din hud, uden at efterlade et spor at kemiske stoffer under huden på dig.

”Organiske produkter føles måske lidt anderledes på huden – deres duft er ren, og de trænger hurtigt ind – men nej, man skal ikke påstå, at de kan levere samme resultat, som hvis man bruger kemiske råvarer, men man skal måske hæfte sig ved, at de ikke er fyldt med petrokemiske stoffer, som er billige fyldstoffer, der gør, at produktet har sværere ved at trænge ind. Og så lyder det ikke vildt sundt, vel? I vores produkter er der ikke manipuleret med ingredienserne,” siger hun.

LÆS OGSÅ:
Wanna dance?

 

 

Produkterne er fede og fine. Cremer, der dufter af den natur, de kommer fra. Ingredienserne er aktive, for huden reagerer på dem, og så kan man med god samvittighed smøre tykt på. Produkterne vil dig – naturligvis – det bedste, og så er prislejet absolut fornuftigt, så man kan måske med økonomisk sindsro give dem en chance.

 

Sortimentet er stort. Fischer Pure Nature er storleverandør til wellness- og spavirksomheder, og mange af produkterne opstår, når Mette – og hendes datter, Kia, som også er involveret i drift og udvikling, opdager, at deres samarbejdspartnere, som i sagens natur repræsenterer en ret stor og alsidig kundegruppe, efterspørger et produkt med en specifik egenskab. Fischer Pure Nature produceres på egen fabrik, så der er altid mulighed for at gå i laboratoriet for at udvikle og afprøve opskrifter.

” Vi har jo masser af mulighed for at eksperimentere og udvikle, fordi vi selv producerer – og det gør vi. Vores produkter har en grundkerne, en velafprøvet og verificeret opskrift, som er sammensat af ingredienser, vi ved virker, og det er næsten altid den, der er udgangspunktet i et nyt produkt, som opstår fordi vi selv kan stå og røre i gryden og blande erfaring og gode råvarer til et nyt, målrettet produkt.

LÆS OGSÅ:
Træd i karakter!

 

Det er en langsommelig proces – en ny creme eller shampoo skal afprøves over tid. Konsistensen skal være den rigtige, emulgeringen skal overvåget i en periode, og forbrugerne skal teste og vurdere. Mette og Kia er flittige – sortimentet består af aromaterapeutiske olier, baby- og børneprodukter, ansigts- og kropspleje, og så leverer de også til erhvervskunder, der ønsker at producere deres egen serie.

 

Baggrunden er en ret kompromisløs tilgang til at handle og skabe det, der er mest naturligt. Det er en sober måde at drive virksomhed på – en fin måde at være forbruger på, og et ikke uvæsentligt bidrag til verden, siger Mette Fischer.

”Det siger sig selv, at vi forurener mindre, når vi tænker os om i forhold til produktion, forbrug og råvarer. Vi er med til at reducere allergier, og for mig er det helt utænkeligt at bruge kunstrige råvarer. Jeg stiller store krav til mine leverandører, og jeg handler kun med producenter, jeg har tillid til. Vores kunder skal kunne stole på, at vi har brugt de bedste og mest naturlige råvarer alle de steder, hvor det er muligt, ” siger hun.

 

Fischer Pure Nature er en jordbunden dansk virksomhed. De varedeklarerer ligefremt – og du får alt det, du betaler for.

LÆS OGSÅ:
De skjulte ofre

”Vi skal selvfølgelig passe på jorden og de mennesker, der lever på den,” siger Mette Fischer – og hvis du vil læse mere om, hvordan man gør det i Fischer Pure Nature, så kan du gøre det på https://fischer-pure-nature.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here