FOTO: Claus Peuckert

Det blev det unge talent Mattis Huus Heurlin, som gik hjem med hovedpræmien i MovieHouse Filmfestival 2020. Det var med en original film om en mand, der sidder på en bænk og sammenligner sit liv under coronaen med en hund.

Juryen, som bestod af Ellen Hillingsø, Nikolai Lie Kaas og Michael Obel motiverede præmien således:

”Der skal mod til at starte som en underdanig køter og drømme om den store kærlighed. Der skal også mod til at lave en film, hvor hele den indre monolog er sendt ned i underteksterne, vel og mærke i gult. Og der skal mod til stille store krav til sine skuespiller om at præsentere en følelse og historie uden brug af ord. – det er der kommet en rigtig god film ud af og derfor fortjener Mattis Huus Heurlin 1. pladsen”.

Ud over 1 prisen, var der priser til Jacob Frehr for ”The Movie 2020” og Lars Maagaard med ”A Ride in Ghosttown”.

I samarbejde med Mig&KBH blev der også uddelt en Publikumspris. Den gik til ”Business As Usual” som handler om en mand der bygger en limonadebod Coronastyle med masser af humor og indfølelse.  Det er Mig&KBH’s brugere og redaktion som valgte filmen efter en spændende afstemning på nettet. 

LÆS OGSÅ:
EN FIN FORTÆLLING I MØRKET

Alle de nominerede film kan se på Moviehouse Youtube kanal :

Det var Tatjana og Michael Obel som tog initiativ til MovieHouse Filmfestival. Da biografen lukkede ned sad de og tænkte på hvad publikum nu gjorde og inviterede derfor hele Danmark til at deltage med små kort film om deres oplevelser under corona krisen.  Det kom der næsten 50 film ud af, hvor juryen udvalgte 12 til shortlisten. Det var både særdeles originale historier og en meget høj kvalitet i produktionen.

”Det er imponerende hvad vores publikum kan få ud af en god ide” siger Juryen og fortsætter: ” Men det er også godt at se det stadig er den gode historie og ikke det bedste kamera som giver den stærkeste oplevelse”.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here