Nordkraft, et af Aalborgs kulturelle fyrtårne, rummer så forskellige institutioner som blandt andre Skråen, VisitAalborg og DGI HUSET. På fjerde sal i det gamle kraftcenter finder man Den Grønne Café, som ved første øjekast måske blot fremstår som en kantine, men som faktisk er en lille café med store visioner. 

Henrik er chefkok på Den Grønne Cafe, som er en del af DGI HUSET. Han og cafeens ansatte laver hver dag mad til et væld af forskellige mennesker. Fra ansatte i Nordkrafts institutioner, studerende, idrætsfolk og mange andre. Henrik fortæller, at for især de unge er priserne i caféen meget vigtige, mens idrætsfolkene lægger vægt på sundhed og ernæring. Derfor forsøger Den Grønne Café at have et udvalg, der henvender sig til mange forskellige mennesker. ”De studerende køber ofte vores økologiske boller og sandwiches, mens idrætsfolkene er glade for vores varme retter. Vi laver hver dag en ’dagens varme ret’, som er en sund variation over en klassisk dansk ret. For eksempel hakkebøffer med bløde løg.”

”Maden skal først og fremmest være lækker og vi bruger da også både smør og fløde, men ikke i de mængder, som vi er vant til fra de gamle danske retter” siger chefkokken.

Selve caféen har eksisteret lige siden DGI HUSET flyttede ind i Nordkraft, men har for nyligt fået nye medarbejdere og i den forbindelse også en ny tilgang til især økologi. ”Vi serverer allerede en del økologisk mad” fortæller Henrik ”men fra årsskiftet vil alle retter i Den Grønne Café være økologiske. For som kok er det vigtigt, at man bruger sit håndværk og arbejder fra bunden med gode råvarer.”

LÆS OGSÅ:
Ny Fortnite-bog til de unge: Læs spillet

”For mig er smagen det vigtigste, men jeg kan se fornuften i økologi. På lang sigt giver det mening at leve økologisk, men det kræver en holdningsændring. Jeg skal også selv vænne mig til at fokusere på økologi.”

Henrik mener, at en stor del af caféoplevelsen er caféens stemning og indretning. Derfor er Den Grønne Café netop nu i gang med at blive forvandlet fra en hyggelig kantine til et mere indbydende cafémiljø.

Mange har måske troet, at Den Grønne Café hovedsageligt har været ment som kantine for DGI HUSETS brugere, men udover at servere mad for idrætsglade besøgende og sultne studerende, laver caféen også mad til konferencer og møder, som afholdes i DGI HUSETS lokaler.

Chefkokken Henrik har arbejdet på mange forskellige restauranter og kroer både i Danmark og i udlandet – senest har han haft en Fiskerestaurant på Læsø.  Da han fandt en aalborgensisk kæreste, flyttede han til Aalborg og her var det ikke blot kæresten, han forelskede sig i. ”Hun tog mig med ned for at se Nordkraft og jeg blev med det samme fuldstændigt betaget af bevægelsen, de mange typer af mennesker og de rustikke lokaler. Jeg tænkte bare at her ville jeg arbejde engang.” Fortæller Henrik, som har fundet sin plads i Den Grønne Café i Nordkraft, hvor han vil blive ved med at lave mad efter sit motto: ”lav mad fra bunden, men spis på toppen.”

LÆS OGSÅ:
Det er TYPISK!
Tidligere artikelPå plejehjem: Af livets lyst
Næste artikelAalborg Teater: Borgerne på De Skrå Brædder

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here