Anette Wille

Der findes mennesker hvis skaberkraft er så stor, at den ikke lader sig tøjle af en lovende karriere med internationalt potentiale. Der findes mennesker for hvem drømme aldrig lader sig kue af ellers velfungerende hverdage… Og så findes der mennesker der, uanset omstændighederne, gør deres drømme til virkelighed.

Tekst: Pia Møller Søe
Foto: Ida Schmidt

Anette Wille er uddannet fra Handelsakademiet, og har i den første del af sin karriere beskæftiget sig med international markedsføring i en stor dansk designvirksomhed.
Siden blev hun mor – af den dedikerede slags, der godt tør lade ambitionerne vige pladsen en smule, til fordel for livet og legen. Som mor til to små perleplade-prinsesser fik Anette rig lejlighed til at udfolde sig kreativt, og gensynet med barndommens glæde ved at skabe, var måske med til at pirke til den drøm der ulmede latent i Anette: ønsket om at blive selvstændig – og at være formgivende og skabende. Anette satte sit job på stand-by, og var mor mens tid var.
Efter endt barsel med hendes yngste pige vendte hun tilbage til arbejdsmarkedet – og der blev hun til 2007, hvor hun kvittede et ellers godt job og vendte sig rundt for at se drømmen i øjnene. Nu var det tid.

LÆS OGSÅ:
Tænk på et tal…

”Det her ønske om at være ’herre i eget hus’ var så stærkt, at jeg måtte handle på det. Jeg uddannede mig til psykoterapeut, og troede at det var som sådan, jeg skulle stable min tilværelse som selvstændig på benene, men så købte jeg et guldsmedebord og begyndte at sammenstykke en uddannelse, der kvalificerede mig til at arbejde med de her materialer – for i virkeligheden repræsenterede den verden summen af alt det, jeg gerne ville,” fortæller Anette Wille.

Idéen om at formgive og skabe et univers i ædle metaller, var langt fra en drøm Anette snublede tilfældigt over undervejs.
I virkeligheden har den altid eksisteret i hende, og lige siden hun selv var en lille pige, har hun elsket den verden. Som ung og senere voksen har hun konstant – sideløbende med hendes professionelle og private virke – bevæget sig i udkanten af den kreative sfære, der i dag er hele hendes verden.

”Jeg er sproglig student, jeg er uddannet inden for markedsføring, har læst fransk og havde oprindeligt en idé om, at jeg skulle være journalist. Jeg er sprogligt orienteret og elsker at tilegne mig ny viden, men over alt det elsker jeg at formgive. Jeg har nydt at arbejde inden for mit fag, men min kreative side har altid været en del af mit liv. Det har indtil for få år siden kun været en hobby, men af den omsiggribende slags,” siger hun.

LÆS OGSÅ:
Tag vasketøjet ind - musikerne kommer...

 

GULDSMEDEN

Anette Wille tilegnede sig de nødvendige evner som guldsmed – ikke via den obligatoriske fireårige uddannelse, men ved at købe sig til undervisning i at arbejde med specifikke materialer, og derved tilegne sig de nødvendige kompetencer. Hun havde ikke tid til andet. Hendes utålmodige natur, der er en daglig drivkraft, bød hende, at leve drømmen ud – hurtigst muligt.

Anette Wille

I december 2007 åbnede Anette Wille egen butik ved hjemmet i Aarhus, og hun befandt sig i en drømmeverden. Time efter time designede og formgav hun smykker, der voksende ud af et kreativt ædelstensbesat univers, hvor der var fantastisk at være – men langt fra rentabelt.
”Jeg elskede det, men jeg brugte uforholdsmæssigt meget tid på det, i forhold til indtjeningen.
Det var ikke fordi jeg ikke solgte nogle smykker – men med mit tidsforbrug på det enkelte piece, kunne det slet ikke betale sig, ” fortæller Anette Wille.

For at løfte projektet videre, og undersøge om hendes brand kan bære, beslutter Anette at lave en smykkekollektion, sætte den i produktion og deltage på Guldsmedemessen i 2010. Det viser sig, at ægte diamanter og 18 karat guld, formgivet af Anette, sagtens kan sælge – selv i en krisetid.

”Det må man sige var en meget god indikation af, at tingene kunne fungere,” siger Anette Wille.
”Jeg brugte min markedsføringsbaggrund til at tage næste skridt, og få smykkerne og mit brand ud i en lidt større sammenhæng end hidtil. For mig var det helt optimalt, at have mulighed for at bruge min baggrund i salg og markedsføring, i forhold til et projekt som i dén grad er mit hjerteblod.”

LÆS OGSÅ:
SIKKE EN FEST!

 

ÆGTE GLÆDE

Anette Wille

Anette Wille

I dag er Anette Wille Jewellery et etableret brand med forhandlere i både Danmark, Norge og Sverige. Universet er råt, feminint og luksuriøst, og smykkerne er tilegnet de kvinder der tør, vil og kan selv. Der er masser af udtryk i hvert eneste smykke – de har kant, men er klassiske i deres grundlæggende form. Sådan et smykke kan vare en livstid.
”Mine smykker falder ikke ind under ’køb og smid væk’- kategorien. Det er noget man beholder resten af livet. Ægte smykker er en investering, der betaler sig, for de holder – i modsætningen til de billige smykker, der bliver slidt op,” siger Anette Wille.

De smykker du bærer afspejler din personlighed. De er en væsentlig del af dit udtryk – og en ring eller et vedhæng kan fortælle omverdenen rigtigt meget om hvem du er. Anette Willes smykker appellerer, trods deres stærke karakteristika, til rigtigt mange kvinder indenfor et stort aldersspænd.
Smykkerne er brugbare. De er klædelige når du skal ud, når du er på job, har fri – og næsten uanset hvilken stil der ellers i øvrigt klæder dig.

”For mig personligt, gør smykker en stor forskel. Jeg kan udtrykke min personlighed, og vise hvem jeg er i mit valg af smykker. Jeg er selv til et klassisk, men alligevel moderne udtryk, der signalerer, at jeg har taget stilling, og det er klart, at mine designs afspejler den del af mig. Mine smykker er kontrastfyldte og giver meget til de kvinder, der bærer dem.

LÆS OGSÅ:
KOM NU! Liderlig litteratur til kvinder der (ikke) kan helt selv

Det er nok lige præcis dét, der er det særlige. Anette Wille Jewellery er et stærkt, karakteristisk og udtryksfuldt univers – men det ekskluderer ikke nogen. Materialerne er ædle, håndværket er gennemført og dedikeret – fascinationen intakt.

Drømmen er gået i opfyldelse!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here