Camille Kaasby-Wang er lige akkurat 30 år, mor, datter, søster, kæreste, veninde, folkeskolelærer – og blogger. Siden 2008 har hun blogget på clamour4glamour.com om musik og mode, og i 2011 resulterede det i en Costume Award for ’Årets danske modeblog’.

Tekst: Pia Møller Søe
Foto: Clamour4Glamour

Det hele startede  på en sommerferie i Spanien. Bloguniverset var endnu ret nyt i Danmark og Camille, der savnede noget feedback på sin store interesse; mode, tænkte, at hun i al hemmelighed og anonymitet kunne prøve mediet af. Camille etablerede en blog på clamour4glamour, men det lille anonyme projekt fik – uventet – flere og flere læsere. Camille, der på det tidspunkt postede billeder af sine outfits med anonymiteten i behold, havde ikke forventet den store interesse, der på en eller anden måde ikke var helt behagelig, og derfor valgte hun at lukke bloggen ned. I tre måneder. Hun erstattede bloggen med et job som moderedaktør på Trendsales.dk – og med en masse gæsteindlæg på venindernes blogs. Så mange, at det til sidst var en ret udtalt reminder om, at hun i virkeligheden savnede hendes eget blog-univers. Da Camille åbnede clamour4glamour.com op igen, var det i erkendelse af, at mediet var rigtigt for hende, formidlingsformen og den subjektive kommunikationsform passe hende godt – og så postede hun sig selv. Næsten. For Camille har stort set vandtætte skodder mellem hendes tilværelse som mor og folkeskolelærer og hendes bloggerliv.

”Jeg kan tydeligt huske første gang jeg lagde et billede på af mig selv, hvor man kunne se mit ansigt, siger Camille. Det var så grænseoverskridende, fordi jeg virkelig, meget naivt – jeg ved det godt, havde set det som min egen lille hemmelige boble.”

Camille Kaasby-Wang

I dag har Camille mange tusinde unikke læsere på sin blog. Faktisk er der ofte flere der besøger Camille på én dag, end der er tilskuere til en hjemmebanekamp på stadion når AaB spiller. Og der er masser af billeder af Camille – men kun af Camille. Meget sjældent optræder hendes børn eller mand på billederne, og selvom hun involverer læserne i hendes hverdag, fortæller hun kun om det der relaterer sig til bloggens overordnede tema: Mode – og for det meste af den slags der trækker reference til indie rockens sorte glam univers.

LÆS OGSÅ:
DER SIDDER EN MAND PÅ EN BÆNK...

”Min blog er ikke et familieprojekt, det er mit projekt, og det jeg deler med læserne er mine oplevelser og outfits. Jeg viser ikke mine børn eller min mand frem, for de er ikke en del af det, og børnene kan på ingen måde overskue konsekvenserne af det. Derfor skal de skærmes,” siger Camille. ”Selvfølgelig kan det ikke undgås, at de er med en sjælden gang, og når vi er ude på familieture, er det jo også mere reglen end undtagelsen, at min kæreste skal tage nogle billeder af mig og mit tøj. På den måde er det jo noget hele familien mærker i et eller andet omfang.”

 

ROCK’N’ROLL

Camille Kaasby-Wang

Camille elsker musik, sværger til indie rock, og har især en forkærlighed for utilregnelige og gale/geniale Peter Doherty og de gamle rock`n rollere fra 60’erne og 70-erne. Musik og mode er hinandens store inspirationskilder, og således også for Camille, der med sin rock-chick-sort-glam møder yndig og feminin udstråling, er fuldstændigt sikker i sin grundstil, og derfor sjældent adopterer en sæsons trend fuldt ud, men vælger enkelte detaljer og tendenser og matcher dem med sin egen stil.

”Jeg dyrker kontrasten. Jeg ser meget feminin ud. Min make-up og mit hår er meget 60’er inspireret. Jeg har langt lyst hår, fregner og er meget girly – og så kommer tøjet: Læder, nitter, band-tees og minimalistiske styles. Jeg er meget sort hvid. Både i mit tøj og min indstilling til livet.  Det lyder tungt, men jeg går altså både med kjoler og høje hæle, bare det er rock`n`roll. Jeg ville dø i en lyserød kjole! Eller sidste sommer da Mad Men-stilen var in, og kvinderne skulle have bælter i taljen og knælange pencilsskirts – smukt egentlig, men igen – jeg ville dø hvis det var mig.”

Camille og hendes familie bor i Aalborg, og selvom det for Camille, som brand og i erhvervsøjemed, uden tvivl ville være fordelagtigt at flytte til København, er det ikke en del af hendes plan. Hun elsker Aalborg, og gør som blogger en stor indsats for byen, ved at insistere på, at ikke alt skal forgå i hovedstaden. Da hun sidste år i samarbejde med Charlotte Biel, skulle lancere en smykkelinje; Camille Kaasby-Wang for byBiehl, insisterede Camille på, at lanceringen skulle finde sted i Aalborg, hvor hendes læsere havde mulighed for at deltage.

LÆS OGSÅ:
RIKKE NIELSEN: SIGER MAN SÅ OVERHOVEDET TILLYKKE?

”Her i Aalborg har jeg råd til at bo i et hus der ikke er længere væk fra byen, end at vi kan gå derind. Fagligt ville jeg have mere ud af at bo i København, og det ville være lettere for mig, at gøre min blog til en forretning, men jeg kan ikke få København ind under huden. Jeg har det bedst i Aalborg og så mener jeg jo, at vi skal gøre en indsats for at det ikke kun er i København alle de fede events og begivenheder finder sted.” fortæller Camille.

 

FAMILIE OG FORRETNING

Camille er mor til to og i virkeligheden gift med sine børns far. Betegnelsen kone er, efter hendes eget udsagn, ’lidt nederen’, og derfor omtaler hun konsekvent sig selv som kæreste, men det er  altså hendes mand der gør det muligt for Camille at udleve sine ambitioner som blogger, og tage imod de tilbud der følger med, når man kommer på listen over Danmarks 10 vigtigste modebloggere. Og den liste er Camille på.

”Jeg må sende stor taknemmelighed og kærlighed i hans retning. Han samler mig op når jeg vælter, og jeg kunne umuligt gøre det her alene. Det er et kærlighedsprojekt. Jeg får lov til at udleve det her, og så laver han aftensmad og står parat med kameraet. Om nogle år er det måske omvendt, så er det måske ham der skal udleve nogle ambitioner, og så er det min tur til at bakke op,” siger Camille.

Camilles blog bærer præg af hendes passion for musik. Den er ikke et personligt stilleben over Camilles liv, men skrevet og drevet med så meget personlighed, at de faste læsere har et godt indtryk af hvem Camille er som person. Hendes interesser, valg af musik, neglelak eller sommersandaler, siger meget om hende. Hun ser sig selv som en online veninde. I den her sammenhæng i en art uforpligtende venskabskonstruktion man kan logge af og på. Når hun poster nye indlæg, og det gør hun dagligt, er det ikke med 50.000 mennesker i tankerne. Hun forestiller sig, at hun skriver til fem mennesker. Det andet er for vild en tanke.

LÆS OGSÅ:
JAKOB OLRIK: MED KÆRLIG HILSEN....

Camille er i dag så etableret og væsentlig en blogger, at hun er et eftertragtet navn hos de helt store danske brands. Adax flyver til Aalborg for at holde møde med hende, designerne sender hende tøj og smykker, Munthe plus Simonsen fremviser eksklusivt deres kollektion for Camille og Kildevæld inviterer på pressetur til Uganda, i forbindelse med deres 3literrentvand-kampagne. Når Camille køber en jakke og viser den frem på bloggen er den udsolgt i butikken få dage senere.

Camille viser gerne gaverne frem på bloggen, og hun deltager også i turen til Uganda, men kun af en grund: Det er et godt projekt. Hun viser aldrig tøj eller smykker frem på bloggen hun ikke kan stå inde for, og når hun rejser til Uganda med Kildevæld er det kun for at deltage i den del af projektet der handler om 3literrentvand-projektet. Når den sjove del af turen starter, den med gorillatrekking og sightseeing, så rejser Camille hjem.

”Jeg er der for at formidle et godt og velgørende projekt, ikke for at have det sjovt,” siger hun.På samme måde når designere gerne vil have mig til at tage deres bluse på og vise den på bloggen. Det vil jeg gerne, hvis jeg synes det er min stil. Ingen kan betale mig for, at promote et produkt jeg ikke kan stå inde for.”

Camille Kaasby-Wang

 

FORRETNING OG FREMTID

Camille var en af de første der benyttede sig af blog-mediet. Det, siger hun selv, har givet hende god tid til at opbygge en troværdighed. I dag er det sværere, at blive set i mængden, men stadig er der noget unikt ved Camille, hendes blog og hendes stil. Da hun i 2011 lancerede smykkelinjen; Camille Kaasby-wang for byBiehl ved et arrangement hos Ørnes på Boulevarden i Aalborg, stod folk i kø helt ned til Nytorv for at se hendes skull-charms. Og da Pernille Rosendahl var på forsiden af BT som X-Factor mentor for den vindende solist, var det med et af Camilles smykke om armen.

LÆS OGSÅ:
JARL: MIN NYSGERRIGHED ER IKKE BLEVET ÆLDRE

”Det var vildt. Da min kæreste kom hjem med den BT-forside med et billede af Pernille Rosendahl, hvor mit smykke tydeligt kunne ses på forsiden var jeg fuldstændigt oppe. Pernille Rosendahl kan vælge mellem alt – og så vælger hun mig. Så har man altså gang i et eller andet godt,” siger Camille.

Det smykke Pernille Rosendahl bar til X-Factor finalen er ikke en del af byBiehl samarbejdet. Camille arbejder lige nu på en smykkekollektion i eget navn, og det var en prototype herfra Pernille havde på armen. Smykket har Camille selv foræret hende. En aften i byen, hvor Camille bar armbåndet og Pernille komplimenterede det.

I 2011 modtog Camille en Costume Award som ’Årets Danske Modeblogger’ og den pris er særlig for hende:

”Det var læserne der havde stemt på mig, og derfor er jeg meget glad for den. Her var det læsernes pris – og det er altså bare lidt federe, end når det er en nedsat jury –jeg blogger jo for mine læsere, så at de sætter så meget pris på det, det gør mig virkelig glad. Anerkendelsen i det er stor, og når jeg samtidigt var oppe imod nogle af de bloggere der absolut er danmarks fedste, er det altså en ære.”

En blog er øjebliksbilleder af en person, en personlighed eller levet liv. For Camille er det blevet en slags forretning, der allerede har ført mange muligheder med sig. Hun er på vej til Afrika i sin egenskab af blogger, har en smykkekollektion og designsamarbejder undervejs- og modtager dagligt henvendelser fra danske og internationale brands, der ønsker at blive sat i forbindelse med clamour4glamour.
Det er svært at leve af at blogge. Mediet og markedsføringsformen så ny, at de fleste virksomheder endnu ikke for alvor har integreret mediet i deres pr-strategier, men det kommer. Camille har ikke nogen planer om at droppe sit lærerjob, og først og fremmest er hun kæreste og mor, men bloguniverset og de muligheder der følger med, vil Camille fremadrettet arbejde ligeså dedikeret og ambitiøst med. Camille er for længst blevet et brand – forvent at se mere til hende.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here