Fornyelser og ændringer i boligens indretning kan i bund og grund gøres relativt simpelt. Ved at tage et dyk ned i den retro stil, kan hjemmet forandres blot ved simple elementer i boligindretningen. Det kan være de mindre accessoires såsom diverse retro skilte, ligesom de større og tungere ting i boligindretningen kan skabe stemningen. Den nordiske og meget stilrene boligindretning kan i dagens Danmark findes i mange hjem. Uanset hvilket stil man holder sig i boligen, vil elementer fra den retro stil, kunne skabe en vis hygge og ikke mindst personlighed. Men hvordan skaber vi den gode balance i mellem den stilrene og nordiske indretning med diverse retro effekter?

Når der ønskes at skabe en retro stil i boligen, er det for at få et rum, som emmer af stemning, farver og ikke mindst nostalgi. Stilmæssigt er retro især effekter fra blandt andet 50’erne, 60’erne og 70’erne.

 

Få et retro look med skilte

Stilen med retro kan sagtens skabes med få og mindre elementer i boligindretningen – ofte er det de små ting, som gør den store forskel og skaber balancen igennem hele hjemmet. Den nostalgiske stemning kan for eksempel skabes ved at tilføje diverse fine skilte til boligindretningen. Når der tilføres skilte til et rum, skaber det netop en vis nostalgi, da effekterne med skilte fører os tilbage til industrialiseringen. Skilte kan i den grad, udover at være nostalgisk, også give det mere råt look – som især er oppe i tiden, at skabe i hjemmet.

LÆS OGSÅ:
Før nytåret: Fem råd til at spare penge i 2018

Skilte i boligindretningen kan bruges på mange måder, som hvis det for eksempel drejer sig om et gadeskilt, som især kan fremstå retro og med fordel kan personliggøres, ved at fremhæve et bestemt statement. Ønskes der et knapt så iøjnefaldende skilt, så kunne klikrammer være en god løsning.

Enkelte møbler kan bryde stilen i rummet

Når det kommer til skilte, så er det de små ting som gør en forskel og skaber balancen i boligindretningen. Ønskes det at den retro stil falder mere i øjnene, så kan skilte og andre retro elementer komplementeres med enkelte møbler – netop for at gøre stilen mere fremtrædende. Noget der især emmer af nostalgi og gamle dage er ældre møbler, som for eksempel en lænestol fra 50’erne eller måske et arvestykke, som et gammelt chatol.

Skab stemningen i rummet med de rigtige farver

Er der noget som minder os om nostalgi og gamle dage, så er det pangfarver. Ligesom med skilte, så får pangfarver os tilbage i tiden og minder os meget om de glade 70’ere, hvor netop de sprudlende og gennemtrængende farver var omdrejningspunktet. En gennemtrængende farve i rummet, kan være med til at skabe looket omkring den nostalgiske stil. Det er derfor værd at overveje, hvilken farve væggen skal brydes med – gerne en farve som kan komplimentere de enkelte retro elementer i rummet. Farver kan bestemt give det personlige og kreative udtryk – farver der får os tilbage til 70’erne er især dæmpet rød, karrygul, petroleum og flaskegrøn.

LÆS OGSÅ:
Find den kanariske ø, der passer bedst til dig og dine rejsemål

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here