Jeg vil aldrig vænne mig til at ankomme som journalist til et politisk landsmøde og blive mødt af hundrede af disse folk inde og ude. Godt de beskytter – trist de behøver.
Venstre, Danmarks Liberale Parti Landsmøde var faktisk uden de store nyheder – med mindre man er del af den presse, der går mere op i hvem der ikke kom end hvem der kom. En kirkeordfører glimrede ved fravær, men over 1600 mødte op for at fejre den sejr, de som medlemmer står midt i med nyvunden regeringsmagt. Første landsmøde efter en sejr er sjældent epokegørende fuld af nyt – derfor var udsynet til en terrorplaget verden det mest omtalte. Også netop fordi de kampklædte stod udenfor og PET var indenfor ved enhver minister.
Festen var som altid i særklasse. Rune Klan tryllede og tryllebandt – og både Bertel Haarder, Søren Pind og Esben Lunde Larsen havde skrevet festsange. Drillerierne var mange fra scenen og talerne veloplagte. Særligt Lars Løkke Rasmussen holdt, synes jeg, en fremragende statsmands og formands-tale midt i alvorens skær. Skåret præcist som den slags bør. Ved pressebordet fik vi den årlige kollegiale sladdersnak – og alle kilder blev genopfrisket i baren. Alt var ved det gamle indenfor. Landsmøder er i alle partier værd at bevogte – men hvor er det trist, det er nødvendigt.

LÆS OGSÅ:
Folkeskolen og det politiske fatamorgana
Tidligere artikelJan Monrad er død (1951-2015)
Næste artikelVillums første valghandling

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here