”Jeg smed mange penge på alkohol, kvinder og hurtige biler resten blev misbrugt”

George Best

 

Dette citat stammer fra George Best, verdens måske bedste fodboldspiller nogensinde, måske fordi det for det første er umuligt at vurdere alle fodboldspillere ud fra tiden de spillede i, holdet de spillede på men vigtigst, George Best gav aldrig, nogen en grund til at stemme på ham som førstevalg, grundet hans nomade tilværelse, og som citatet ovenfor meget rammende viser, hans grundlæggende mangel, på både pr management, og en mangel på sans for, hvad der var hans job og grunden til han kunne kaste om sig med penge.

 

George Best blev født 22. Maj 1946 i Belfast, og blev som 15årig opdaget af en af Manchester Uniteds talentspejdere, som skrev følgende telegram til legendariske Matt Busby: ”I think I’ve found you a genius” (Oversat: Jeg tror jeg har fundet et geni til dig) som understregede hvor talentfuld en spiller Best har været allerede som dreng.

 

Som 17-årig fik George Best som meget ung mand debut for ”de røde djævle”, og skulle igennem 11 år for United opnå 470 kampe, og score 179 mål for klubben, vinde mesterskabet 2 gange i 65 & 67, og prikken over i’et europacuppen for mesterhold 1 gang i 1968.

LÆS OGSÅ:
Folkeskolen og det politiske fatamorgana

Individuelt blev han topscorer i 1968 i den bedste engelske række, men nok mere bemærkelsesværdigt, topscorer for Manchester United 5 år i træk.

 

Hvis man vil oddse lidt på nogle af nuværende stjerner i United kan gøre Best kunsten efter kan man få free bets på smartbets.com, hvor man samtidigt kan sammenligne kampe og odds fra forskellige markeder.

 

I 1974 som bare 27-årig stoppede Best i United, et kæmpe chok på det tidspunkt, da han for det første var i den alder hvor fodboldspillere topper, men så sandelig også for, man ikke bare stopper i en af verdens største klubber, uden en plan. Også i dette tilfælde kunne en god rådgiver have hjulpet, et ret skræmmende tema gennem hele George Bests alt for korte liv.

Efter United levede Best som spillende fodbold nomade, og spillede fodbold, i sådan cirka alle verdensdele og i hvilken som helst fodboldklub, der ville dele ud af deres rigdom og samtidigt sponsorere hans utrolige forbrug af kvinder og alkohol.

 

Verden mistede i 2005 George Best 59 år gammel, dødsårsagen var en følgesygdom til en medicin han fik i forbindelse med en levertransplantation.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here