I påskeferien tager Krigsmuseet børn med på en tidsrejse fra 1864 til i dag. Hør hvem de danske soldater har kæmpet mod gennem tiden, om livet som soldat gennem tiden og prøv selv at holde nogle af våbnene.
Hvor hurtigt kunne soldaten i 1864 lade sit våben? Hvordan var det at ligge i en skyttegrav under 1. verdenskrig? Hvordan forsvarede vi os mod tyskerne under besættelsen? Hvor meget vejer det udstyr, danske soldater bruger i Irak og Afghanistan i dag?

 

I påskedagene 18.-22. april kan børn blive klogere på soldaterlivet fra 1864 og frem til i dag, når rundvisningen Bang! Fra 1864-2019 går tæt på livet som soldat.

 

Børnene hører om, hvem de danske soldater har kæmpet imod og om baggrunden for krigene. Men museet har også fundet nogle våben og andet soldaterudstyr frem, som børnene har mulighed for at holde eller prøve på. Det giver en helt anden fornemmelse selv at mærke hvor tung en skudsikkervest er, eller selv at opleve, hvor stor forskel lade-tiden på de danske og de tyske geværer var i 1864.

 

Læs mere på krigsmuseet.dk

 

Praktisk information
Tid: Hver dag 18.-22. april kl. 11 og 13
Sted: Krigsmuseet, Tøjhusgade 3, 1220 København K
Pris: Børn 35 DKK / Voksne alm. entré. Billetten inkluderer adgang til alle Krigsmuseets udstillinger
Anbefalet alder: fra 6 år

LÆS OGSÅ:
Det han siger er man selv...
Tidligere artikelFÆRRE END 3
Næste artikelSÅDAN, CIRKUS

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here