PIA LYKKE BERTELSEN har udfordret Johan De Renouard. Sikkert ukendt for de fleste, men en del af Danmarks jægerkorps, manden bag 4Mativ, far, kammerat, bror og personlig rådgiver.

ET CETERA har sat Johan stævne på drengehjemmet. Et moderne et af slagsen, hvorfra der drives egen virksomhed og livet som familiefar udfolder sig. Ved ankomst bliver min usikkerhed hurtigt beroliget af Johans rolige gemyt og evne til dialog. Som en moderne mand laver han lynhurtigt kaffe, på drømmen af en maskine, med varm skummet mælk og tvist af chokolade på toppen. Med den gode kaffe i hånden, fortsætter snakken om livet. Et godt et af slagsen kan jeg tydeligt fornemme. En fin balance mellem egen virksomhed, ansvaret som far, kommitment til de broderskabslignende kammeratskaber og den faste tilknytning til jægerkorpset. Trods alt dette er der tid og overskud til også, at tænke på formen både fysisk og mentalt. En moderne mand. Livet har flasket sig for Johan, ikke uden hårdt arbejde, men med dedikation af alle opgaver til rette tid og sted. Som gæst føles det rart og betryggende, ikke til ulejlighed, parat og åben for at dele.

Tændingen for vores møde var Johans oplevelse af, at miste sine kunder fra den ene dag til den anden. Hvordan kom han videre? Mange har oplevet at stå uden arbejde, miste omsætning, at måtte lukke. Kan vi bruge noget af Johans vilje og handlemåde i de udfordringer vi har eller får? Jeg går bag facaden!

LÆS OGSÅ:
Fatamorgana

Tilbage i marts 2010 oplevede Johan de Renouard sin første store udfordring i sit firma 4Mativ. Den daværende største kunde ringede og opsagde den aftale, der skulle give ham løn det næste års tid. Mindre end én måneds varsel til at tænke og handle!
Min nysgerrighed var vakt. Gik du i sort, i panik, hvordan kom du videre, hvilke redskaber skulle der til, blev du syg?
Nedtur ville nogle sige, men Johan tog det som en udfordring og blot 2 år efter er 4Mativ’s forretningsgrundlag stærkere end nogensinde. Det handler om strategisk ledelse, om selvtillid, at være lykkelig og i balance som menneske. Forandringsvillig og parat. Jeg fik straks tre bøger i hånden og med sikker søgen blev ”Must-win battles” lagt øverst og på side 15 blev jeg introduceret til Fase 1 – en rejse, der starter i både hjerte og hjerne. Det var med udgangspunkt i de bøger, han bruger og sælger i sin virksomhed, Johan startede sin MWB proces og fik lagt ny strategi for sin erhvervsmæssige fremtid.

Netværket blev kaldt til undsætning og inden måneden var omme var en ny strategi på plads. Banken var rystede da de sidste penge blev investeret i rettigheder og bøger, men Johan var stålfast! Sådan var beslutningen og andre veje var ikke til diskussion. Netop den stålfasthed og retningsfornemmelse, for hvor skibet skal sejle hen, er en af Johans stærke sider. Både privat og erhvervsmæssigt.

LÆS OGSÅ:
Lidt af kulturen skudt igang i dag

Johans baggrund er, garder ved Den Kongelige Livgarde, siden reserveofficer og jægersoldat. Suppleret bogligt med Handelshøjskolen i Aarhus, pre MBA, strategi og ledelse. I årene ved militæret fik han lært om systemer og strategi på den fysiske måde og vigtigheden af, at alle mand i gruppen gør som aftalt . Da han som XX-årig havde bestået optagelsen til uddannelsen som jæger var der ingen vej tilbage, dette ultimatum blev først virkeligt mange år senere. Siger du ja, dedikerer du dig 100%, fordi situationen er gennemtænkt og besluttet ud fra målet for missionen. Og her gælder så, at der er kun én vej. Frem! Nøgleordene er og var: Tillid, åbenhed og courage (mod til at handle).

Livet har formet sig godt for Johan, han har udlevet livet på rette sted og til rette tid. Som ung fik han prøvet sig selv af fysisk. Han fik brølet. I rette tid fik han omstillet sig til livet som far, med dedikation, omsorg og nærværd. Han fravalgte missionen frem for faderrollen. Han synes at gøre de rette valg. Men… Som kvinde er jeg nysgerrig og lidt ivrig efter at vide, hvordan han balancerer det maskuline og feminine. Ivrig for her at løfte pegefingeren. Men det lader til at balancen er intakt! Ikke i form af blomster og nips, men andre små finesser som den røde sækkestol, slumretæppet. Hertil kommer billederne børnene har lavet hen over tid og køkkenet. Samtale køkken, med gaskomfur, der tydeligvis bliver brugt. Blandet med det mere rå og stilfulde. Lige tilpas med stearinlys og sukkulenter, der ikke kræver mere end, hvad godt er. Sort og hvidt og stål balanceret af én stor væg med 21 plakater – alle forsider fra originale Tin Tin hæfter. Drenget. Genialt. Æstetisk. Korrekt!
Kort og godt en mand i sin bedste alder. En mand i harmoni og balance med sit mentale og fysiske jeg. Ingen overdrivelser, ingen pral eller ballade. Han ved han kan. Han har testet sig selv fysisk og psykisk og ved hvem han er. Han ER selvtillid. Manden de fleste får lyst til at læne sig op af. Han synes ikke at kunne flyttes.

LÆS OGSÅ:
JARL: MIN NYSGERRIGHED ER IKKE BLEVET ÆLDRE

Jeg resonerer og tænker han sikkert mediterer og dyrker enten Tai chi, Yoga eller Chi Gong. Moderne eller ej. Men nej, heller ikke her falder han ind i mediebilledet af den moderne mand. Og heldigvis vil jeg næsten sige. Den rolige smukke mand må kapitulere og fortæller at han KAN blive fyldt op i hovedet, tankerne KAN komme til at fylde for meget. Men ikke længe! Rygsæk på med ekstra vægt og turen går gennem Mølleparken, hvor himlen, luften og træerne gør ham mentalt træt, sænker tempoet. Og ellers klares stress med lange løbeture. Johans form for meditation foregår på terrassen med udsigt over hustage og glimt at Limfjorden. Her krøllet sammen i en sovepose, får han mentalt aflad ved at kigge langt og fjernt. Ved at læse gode bøger. Ingen Hokus Pokus. Simpelt, enkelt og præcist. Han lader sig ikke distrahere af forstyrrelser. Han skaber roen og formår endog vejen ind i kreativitet. Noget nyt, aldersvarende tænker jeg, på den fede måde. Han søger de gode oplevelser, hylder sin barndom og de goder hans forældre har bibragt hans liv i en tidlig alder. Han elsker eventyret og giver det videre til næste generation, sikkert med enkelte skrammer for ikke at alting bliver for pletfri.

LÆS OGSÅ:
"2020" ... med egne ord

Jeg går der fra som en anden person end da jeg kom. Hvor svært kan det være, det liv. Skal det være? Kaos er noget vi skaber. Keep it simple stubid. Stubid fordi det ikke kræver en kandidat grad, vi kan alle blive lykkelige. Men vi skal skære alt det fra, som ikke betyder noget. Dyrk livet med udgangspunkt fra hjertet. Bland dig når du kan gøre en forskel. Ellers ring til en ven.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here