[ET CETERA] MAGAZINE kiggede forbi, da Arena besøgte Aalborg med sin jubilæumsforestilling. På magasinet elsker vi Arena og har fulgt dem i flere år. Berdino og hans magiske univers har de sidste 5 år været med til at forny og genskabe cirkus, både med stor kærlighed til de gamle traditioner og respekt for, at verden forandrer sig udenfor teltet. Derfor var vi særligt spændte, når nu 60 år skulle fejres.

Først og fremmest er det værd at slå fast, at Berdino har stor indsigt i, hvad der virker i en manege. Det er tydeligt, at numre og artister er udvalgt af en erfaren hånd – med øje for et ekstremt krævende publikum. I år er ingen undtagelse.

Desværre har Berdino valgt at overlade sin egen rolle som cirkusdirektør til Uffe Holm og Signe Lindkvist. Kort sagt er Berdino bedre og den ægte vare, som man netop aldrig må glemme, i sin iver efter fornyelse. Berdinos fravær var derfor et manglende pust af tradition og historie. Man kan nok nemt sætte sig ind i, at et cirkus har brug for at forny sig i en tid med konkurrence fra Ramasjang, ultra shows og alskens andet godt der turnerer med store reklamekroner bag på de danske sommerveje – men det eneste man aldrig må slække på, bør være det ægte. Det er jo netop det, de andre koncepter aldrig kan genskabe, uden at blive falske. Derfor er valget af en lummer komiker og en værtinde fra børneTV ikke sagen i denne anmelders øjne, som havde glædet sig til at hylde Berdino for 60 flotte år. De to stjæler billedet fra cirkus, selvom de jo på ingen måde er dårlige. De ville, efter eget udsagn “give Arenas forestilling et kærligt spark i røven”, men med de fornyelser, Arena har lavet de senere år, er det spildte kræfter at sparke og ender som et tomt slag i luften. De to spradebasser gør det såmænd fint i en manege – det er bare ikke ARENA! Selv Malthe og Gustav på 7 år sad og snakkede sammen i pauserne, mens de to var på scenen. Berdino tilbage i manegen tak.

LÆS OGSÅ:
ET CIRKUS' SÆRLIGHED

Når det så er sagt, så er de jo kun pauser mellem det vigtigste: Artisternes numre.

Og her er Arena som altid i særklasse.

Kanonkongen skyder showet igang, og lander over vores hoveder. Jeg skal sent glemme de to drenges øjne, da han kom flyvende mod os. Det er den tavshed og spænding i et børneblik, der er cirkus!
Hans Ulrick fra Danmarks ældste by Ribe skaber små mirakler, når han tryller sæbebobler om til levende duer – med musikken fra Busters Verden i stille og smukt trylleri. “Det MÅ være snyd”, viskede Gustav – mens Malthe svarede “Enig, vi ved bare ikke hvordan”.
“Diario truppe” har vi set før i Arena, men de har fået plads til to motorcykler mere siden sidst i den lille dødsdrome. Det er ufatteligt og kæberne falder automatisk i arena-stilling hos både voksne og børn.
Laura Berdino er gudskelov med, og som vanligt giver hun det traditionelle hestenummer nyt liv i manegen. Samme gør Rudi Althoff med sine elefanter. Det er et nyt syn, da de tre elefanter sætter sig på manegens savsmuld som var de klar til lejrbål. Klovnene var som i gamle dage. Med nogle års fornyelse på det område, har ARENA i år igen fundet de to tykke og den ene tynde klovn frem – som endda pjasker med vand. Det er helt som i barndommens land – og de to på 7 var også helt med i hvert et lagkagekomisk sekund.
Jongløren Michael Ferreri har flere bolde i spil end nogensinde og Lauenburger har et kuld søde og sjove hunde med i manegen, der kan det meste.
I højderne kommer vi med Alvertino Truppe, der springer op til 6 mand høj søjle og når russiske Ekaterina suser yndefuldt rundt oppe under teltets dug – og den anden Berdino i showet, Patrick, lavede et forrygende stagefight nummer med Jhon Rivera. Børnene elskede det og taler stadig om det.

LÆS OGSÅ:
Fatamorgana

Der er MASSER af grunde til at besøge Arena igen i år. Og selvom vi så ikke synes, at værterne er blandt de grunde, så er der stadig i Cirkus Arena en fantastisk respekt og stor erfaring, når de håndplukker artister.

Det er fortsat magisk at besøge Arena – der er popcorn, Pjerrot, savsmuld, duft af dyr og smag for kvalitet, allerede når man går ind i teltet. Det er – næsten – som i gamle dage. Med et twist.

Tillykke med de 60 år.

Malthe (7 år), Gustav (7 år), Jeppe (44 år)

Tidligere artikelPeter Mouritzen – En skriverkarl på skråplan
Næste artikelNibe Festival: NEONSOL FØR ALTING BLIVER TIL NAT

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here