Et glimt i øjet rækker ikke altid, men det rækker langt – og når det er der, skal det også helst kunne ses. Det kan de rigtige briller, den rigtige makeup og de rigtige farver være med til at understrege.

Nørresundbys handelsliv kan – lad os stå ved det – ikke hamle op med Aalborgs store udbud af både koncept- og high-street butikker, til gængæld består byens forretningsliv af en række små, specialiserede og i dén grad kompetente og servicemindede butikker, der godt ved, at de skal tage sig godt af kunderne – og gør det med stor fornøjelse.

Fire af de butikker der findes i byen, er i dette nummer af [Et Cetera] gået sammen om at vise jer, kære læsere, hvad de kan. Salon Noble, Butik Julia, Brotorvets Optik og Liljas Hudpleje forvandlede Susanne Frederickson fra stille eksistens med en smule udpint hår og en lidt for afslappet stil, til en selvsikker, eksklusiv og strålende kvinde med en klædelig frisure, velsiddende tøj, et strålende blik og virkelig lækker hud…

40-årige Susanne træder ind i Butik Julia i nogle – efter indehaverens mening – alt, alt for komfortable leggins og en bluse, der ikke gør noget godt for hendes velproportionerede krop. Susanne er en flot feminin størrelse 46 og for Lone Jørgensen er det nemt at klæde hende smukt på, fordi hun bærer tøjet flot og fordi snittet gør noget rigtig godt for hendes skikkelse. Susanne får et par skindbukser i lækkert handskeskind på fra LauRie, en antikrosa tunika fra Que og verdens lækreste skindjakke med en smuk pelskrave og patina i læderet på den helt rigtige måde. Jakken er fra E-potempa og kan noget så usædvanligt som vaskes og tørretumbles. Susanne bliver en helt ny kvinde så snart hun får tøjet på. Farverne og snittet klæder hende. Tøjet dækker og fremhæver det det skal, og det store smykke føjer noget karakter til det samlede udtryk.

LÆS OGSÅ:
SIKKE EN FEST!

”Susanne rettede ryggen så snart hun kom i det her sæt. Hun signalerer noget helt andet, end hun gjorde før, og pludselig er hun sådan en man, hvis man mødte hende på gaden, ville bemærke for hendes eksklusive og stilsikre fremtoning. Hun ligner simpelthen en der har styr på livet,” siger Lone Jørgensen, Butik Julia.

Susannes hår er afbleget og udpint. Det kruser, fordi afblegningen er gået hårdt ud over hårets sundhed, og farven klæder ikke hendes ellers varme teint. Hos Noble er der ikke så meget tvivl om hvad der skal ske. Frisuren er alt for ”damet” til en ung pige som Susanne og farven for fersk. Hanne Danielsen vælger derfor at farve Susannes hår med en ny teknik kaldet ’ombre-teknikken’, hvor man ligger mørk farve i bunden og lysere farver ovenpå efter en særlig teknik, så det faktisk ser ud som om man har en – klædelig – udvoksning. Klipningen skulle understrege ansigtets linjer, og den smarte korthårsfrisure løftede ansigtet og trak en hel del år fra i det samlede indtryk af Susanne.

”Der skete en stor forandring med Susanne efter klipning og farvning. Hun fik varme i ansigtet og kom til at se en helt del yngre ud. Forandringen hos Susanne var virkelig stor, og hun er et godt eksempel på, at man simpelthen kan ændre fremtoning med en god klipning – man føler sig lækker og mere selvsikker – og det kan ses,” siger Hanne Danielsen, Salon Noble.

LÆS OGSÅ:
Kulturmennesket

Susanne har en sund og pæn hud, og det klæder hendes teint med det samme håret bliver farvet mørkt. Udgangspunktet for den makeup Gitte Christiansen skal lægge er derfor rigtigt godt. Susanne får lagt en diskret og varm makeup der komplimenterer hendes personlighed og den stil tøj, brille og hår repræsenterer.
Gitte Christiansen bruger en primer, en glow-creme og en varm rouge der tilsammen får Susannes hud til at fremstå velplejet og fugtet uden at virke for ”makeuppet”. På øjnene får Susanne farverne Super-nova, Merlot og Oyster, alle tre fra Jane Iredale – og afslutningsvis mascara og cohl der er med til at markere blikket og fremhæve Susannes øjenfarve. På læberne bruger Gitte en diskret, plejende læbestift der ikke stjæler fokus fra de smukke øjne.

”Susanne fik et friskt, vågent og karakteristisk ansigt, da vi havde fået lagt makeuppen. Hun er et fint eksempel på, at der ikke skal så meget til for at skabe en effektfuld forandring. Jeg vil opfordre alle til at følge eksemplet. Når først man har lært hvor få produkter og hvor nemme teknikker der skal til, kan makeup virkelig gøre en forskel i hverdagen,” siger Gitte Christiansen, Liljas Hudpleje.

Susannes ansigt kunne godt bruge lidt mere karakter – sådan tænkte optikeren umiddelbart – da hun trådte ind i Brotorvets Optik. Et par briller kan, på samme måde som et smykke, være med til at forstærke et udtryk og en personlig stil, de kan løfte dit ansigt og så kan de skabe fokus på et par smukke øjne. Susannes makeup og øjenfarve komplimenteres rigtigt flot med de lilla briller som optiker Linda Malmros fandt frem til hende. Brillernes facon er med til at løfte hendes ansigt og skabe linjer omkring øjnene. Susanne har ikke så meget bryn og her kompenserer brillerne og formgiver. Brillerne understøtter hendes personlighed og har ud over en synsmæssig – også en decideret kosmetisk effekt.

LÆS OGSÅ:
HELT PERFEKT UPERFEKT

”Det kan tit undre mig, at folk er tilbøjelige til at nedprioritere brillekøb til fordel for tøj og sko, når virkeligheden er, at ansigtet er det første vi ser hos et andet menneske – og når det er tydeligt, at de rigtige briller gør en meget, meget stor forskel for den måde vi fremstår på. Det synes jeg Susanne er et rigtigt fint eksempel på,” siger Torben Mersholm, Brotorvets Optik.

Butik Julia, Skrågade 35 er en modebutik der fokuserer på lækkert og moderigtigt tøj til piger i str. 42 til 56. For indehaver Lone Jørgensen er kvalificeret rådgivning, ærlighed og personlig service en dyd. Hun sætter en ære i at klæde alle kvindeskikkelser klædeligt på, og hun ved præcis hvad der klæder brede hofter, smalle skuldre og en talje der bør fremhæves. Butik Julia har Nordjyllands største udvalg i størrelserne og blandt kernekunderne er både unge piger, modne damer og ældre kvinder.

Salon Noble, Østergade 31 er en frisørsalon med fokus på trends og tendenser tilpasset alle aldersgrupper. Salonens personale er ofte på kurser og minimum to gange om året i udlandet for at være opdateret på international hårmode. Indehaver Hanne Danielsen understreger, at nye teknikker og tendenser for hende ikke er forbeholdt unge mennesker, og at der i hendes salon er plads til alle, og at man uanset alder vil opleve, at frisørerne i salonen har både kendskab og faglig kunnen til at kunne rådgive, klippe og farve enhver så frisuren komplimenterer kunden optimalt.

LÆS OGSÅ:
Træd i karakter!

Liljas Hudpleje, Skrågade 8 forhandler Dermalogica og Jane Iredale hudpleje og makeup-produkter, nogle af de allerbedst sælgende og reneste produkter på markedet. Indehaver Gitte Christiansen er uddannet kosmetolog, og ved derfor, at en sund hud er udgangspunktet for en smuk makeup. Qua hendes uddannelse ved hun også hvordan din hud bliver sund kosmetik, at fremhæve dine smukkeste sider.

Brotorvets Optik, Skrågade 1 er en optiker der ved, at et godt syn også handler om at se godt ud. Butikkens optikere ved alt om syn og synstræning, men de ved altså også, at et par briller kan være med til at understrege en personlig stil, løfte ansigtet og give det karakter på en måde, så den der bærer brillerne ikke bare ser godt, men faktisk bedre, ud.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here