Sådan bliver du selv en Jørgen Leth!

Doping-spøgelset kaldes det væsen, der gennem mange år har ødelagt Touren gennem de franske alper. Men brugen af euforiserende og fremmende midler, startede faktisk ikke hos de udøvende cykelryttere. Første bruger at doping var kommentator Jørgen Leth, der ved brug af disse virkelighedsfjernende stoffer satte ord på cykelsporten, som rytterne ikke kunne leve op til. Senere måtte rytterne dope sig, for at kunne levere billeder til Jørgen Leths ordspil. At Kyllingen nu har mistet sejren stammer altså helt tilbage fra den tid, hvor Jørgen Leth gjorde en simpel cykeltour til et filosofisk og digterisk skønhedsmaleri.

Hvad er det Leth gjorde. Jamen Leth er jo finkultur. Leth er digter og filmskaber og kunstner – en selvoppustet tåbe, der har været med til at gøre kultur verdensfjern. Så snart der er lavet 15 minutters film, mødes eliten med Mikkelsen i spidsen og drikker hvidvin og får en lille trekantet pindemad til.

Alle kan blive til Leth’er – her er opskriften:

1. Man skal sammenligne virkeligheden med noget.

  • Ser man en ko der bliver malket, skal man bare kommentere det man ser: “Hændernes krævegang nedaf koens livgivende organer, der svarer igen med lyksalige dråber”.
  • Ser man en ældre dame, der går langsomt over et fodgængerfelt med sin rullator, siger man “kroppen der, præget af livsvisdom, tager de væsentlige skridt – på trods af hjælpen fra den mekaniske fremadstormende jernhest, kender kvinden sin vej og vælger trodsigt hvert skridt i eget tempo.
LÆS OGSÅ:
Vi holder jul i Gammelby!

2. Man skal endelig sammenligne med noget der minder om et digt!

  • Finkulturen har sit eget billedsprog. Man kan ikke sammenligne cykelrytterens tråd i pedalerne med “en pik, der rytmisk boller en fisse”. Så vil man hurtigt ende som Jens Jørgen Thorsen, og det var ikke det der var formålet. Man skal selvfølgelig sammenligne med noget smukt. “Træder som vedvarende bølger, der kysser kystens sandbanker i solnedgangen”.
  • Ved man bare en smule om forfattere og digtere, kan man lære nogle enkelte sætninger udenad fra dem, der ses op til af den hvidvinsdrikkende pøbel. Et godt tip er her Benny Andersen, Dolstojevski eller Ib Michael. Kan man blot et par citater, og strø dem godt indover sine ord, så ryger hele den finkulturelle elite helt på røven.

3. Man skal lave ting, ingen forstår.

  • Sidst men ikke mindst, må man ikke lave noget der ligner. Det er vigtigt, at det er så utreret og mærkeligt, at alle står helt af – at alle mangler ord, og derfor tyer til: Det er genialt.
  • Hvis du tager et videokamera kan du nemt lave en film, men istedet for at filme verden, så man kan se hvad filmen handler om, skal du prøve at spænde dit kamera fast til foden og kalde det “dog-perspective” (brug gerne engelsk her…) Gå så en tur gennem København med kameraet dernede, og kald filmen “Copenhagen dogging”. Det vil være første film. Husk at tale indover billedet på samme måde, som jeg tidligere har beskrevet!
  • Hvis du ikke er særlig god til at tage billeder, sætte lys eller lave lyd, så er det ingen hindring at du er uduelig. Du skal bare kalde det Dogme1, 2 eller 3.
LÆS OGSÅ:
Ole Stephensen - mindeord

4. Udgiv gerne bøger og film om dig selv

  • Der er ikke noget bedre end at udgive bøger om sit liv, selvom det endnu ikke er slut. Det giver dig mulighed for at udgive erindringer hver eneste måned hvis forlaget vil. Tilføj gerne noget snavs, så også de “se&hør-læsende” idioter er med på vognen.
  • Sørg for at komme til premiere og deltage i underholdningsudsendelser! Der findes ikke bedre markedsføring, især ikke hvis du tager afstand fra det du deltager i.

Følger du disse simple leveregler er du sikret en plads i historien, og vil blive brugt igen og igen. Du vil kunne få legater i hoved og røv – og dine ansøgninger om filmprojekter eller kunstværker vil blive vel modtaget.

Sidst men ikke mindst hjælper doping på ordene. Det hele flyder lettere hvis din hjerne er dopet med euforiserende stoffer. Og ingen opdager noget. Vi er kun imod hash, hvis det ryges af folk fra ungdomshuset eller på Christiania. Så længe du er eliten må du gerne lyde skæv. Ja det er faktisk et krav.

God fornøjelse!

/Søe

Tidligere artikelMesserschmidt afslører DF
Næste artikelPolitikernævn må afsløre fusk!

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here