2016 har været noget af et år.

Nasa er ankommet til Jupiter og vil igen lande på månen. Der har været drab og terror i Bruxelles, Orlando, Istanbul, Nice, Würzburg, Bagdad, Berlin og München. Plus det løse, vi aldrig hører om. Og derfor ikke bekymrer os om. Der har været orkan på Haiti og jordskælv i Ecuador. Der er sendt godt 200.000.000.000 emails i år – lad os håbe bare nogle af dem, havde noget godt på hjerte. Havde din del det?

Donald Trump lander snart i det hvide hus, selvom alle eksperterne sagde, det aldrig kunne ske og målingerne bakkede dem op. Sådan er det tit med de eksperter. Putin er gået mere bananas og Obama hvæsser de sidste kløer han har. Nordkorea afprøvede endnu en atombombe og en slem skovbrand rystede Canada. Erdogan var lige ved at få væltet sin stol, men kuppet gik ikke som ventet. Nu vælter han de andres. Aleppo var på alles læber en stund, men er nok snart glemt igen. Sådan er det jo.

Bob Dylan fik nobelpris mens Leonard Cohen, Prince og George Michael ikke havde mere på hjerte. Samme for Hanne Bech Hansen, Mads Holger, Peter Brixtofte, Anker Jørgensen, Frank Sinatra jr, David Bowie, Jan Sonnergaard og rigtigt mange andre. Godt 150 millioner blev derimod født i 2016 – dem hører vi nok fra, når de blir større. Moder Teresa blev helgenkåret af Pave Frans, og Mopper blev nævnt af en dronning.

LÆS OGSÅ:
Nyt litteratursponsorat skal udbrede danskernes læselyst

Christiania fjernede Pusher Street og samarbejder med samfundet udenfor. Der er meget vi kan lære af hinanden. England vil ud af EU og vi vil beholde vores forbehold. Vi mistede Svinkløv Badehotel. Vi fik ny motorvej på Fyn – og en gammel vikingeborg i Køge. Der var OL i Rio. Kronprinsen sagde, at sportsfolkene var forvænte og blev drillet – men uventet fik de forvænte rekordmange medaljer med sig hjem.

Lars er upopulær, Mette er populær. Det siger de samme målinger, der forkastede Trump og Brexit og sagde ja til Europol – så dem tror vi da på. Det var lige omvendt da Thorning havde tronen. Det har vi glemt. Man skoser altid dem der handler og elsker dem, der mest holder mund og smiler. Anders er kommet helt ned på jorden – tæt på kulkælderen. Regeringen er ny, fortæller man de to nye i klassen. Ingen kan enes på borgen uanset partifarve og blok – og på den måde minder borgen for første gang i mange år om os andre.

Imens gik vi på pokemonjagt med vores telefoner. Pludselig kunne børn og unge rejse sig fra sofaen og løbe fra herodes til pilatus for at få sig en snorlax eller magikarp med sig hjem. Forældrene undrede sig, eksperterne var bekymrede – men alt endte, som det altid gør, fredeligt. Selv er jeg i level 22.

LÆS OGSÅ:
DET ER KØN(T)!

2016 var noget af et år. Men sådan er det jo hvert år. Alle år er noget specielt, når man ser tilbage. Der kommer et nyt år lige om lidt…

GODT NYTÅR TIL JER ALLE.

– I gør i sandhed min hverdag lidt sjovere med ord og holdninger, modspil eller klap på skulderen.

Jeg glæder mig til meget mere af det hele næste år.

/Jeppe – www.jeppe.dk

Tidligere artikelMan skal huske at lufte sine børn i ny og næ…
Næste artikelSort skærm

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here