Hvor går turen hen denne gang – Thailand, Kenya, Grønland eller USA? Mulighederne er mange, men fælles for de oversøiske destinationer er, at flyveturen er lang. Dét stiller krav til håndbagagen, for når først du har tjekket kufferten ind og sidder fastspændt i flysædet, er der altså ingen vej tilbage. Du må klare dig med det, du har med, uanset om turen er 2 eller 12 timer lang. Derfor får du her nogle tips til, hvad du skal have med i håndbagagen, når du skal ud at flyve.

 

1. Pak det hele på én gang

Det er tilrådeligt at pakke håndbagagen samtidig med den store bagage. På den måde er det nemlig lettere at overskue, hvilke elementer der skal med i, hvilken kuffert. Lav gerne en tjekliste over alt det, du skal have med på turen, så du ikke glemmer et eller andet væsentligt, når du står i pakkestress en time inden afgang til lufthavnen. Hvordan du skal pakke den store kuffert eller rygsæk er helt afhængig af turen, du skal på. Hvis du mangler inspiration til det nødvendige rejsegods, kan du eventuelt gå ind på www.eventyrsport.dk, hvor udvalget af praktisk tøj og udstyr til rejsen er både stort og alsidigt. Når du har pakket kufferten, skal du tage alt det fra, som du har brug for på flyveturen – og som fysisk kan medbringes i håndbagagen vel at mærke.

LÆS OGSÅ:
Ultimativ forkælelse for kvinden i dit liv

 

2. Toilettaske

I toilettasken på flyveturen skal du som minimum huske tandbørste, minitandpasta, deodorant, tørshampoo, ansigtscreme og læbepomade. Du skal måske ud på en længere rejse for at nå din destination, og bademulighederne er sandsynligvis ret begrænsede, så du må forberede dig på truckervask og tørshampoo til at klare dig igennem skærene uden ildelugtende gener. Luften i flykabinen er tør, og derfor er ansigtscreme og læbepomade en god idé at have ved hånden. Men husk, at du kun må medbringe 50 milliliters flasker.

3. Briller eller øjendråber

Den tørre luft irriterer i særlig grad øjnene, hvis du bruger kontaktlinser. Medbring derfor et par briller eller øjendråber, så du undgår svie og kløe i øjnene.

 

4. Bog i paperback

Der er mange timer at slå ihjel og meget lidt plads at bevæge sig på i en flyvemaskine. Du skal derfor forberede noget underholdning, der kan foretages i stillesiddende tilstand. En god bog er i denne forbindelse en klassiker, når du er på farten og ikke selv sidder bag rattet. Men sørg for at bogen er lille og af paperback, så den ikke vejer unødvendigt meget i bagagen.

 

5. Podcast

Et alternativ til bogen er en god podcast, som du skal huske at hente ned på din smartphone hjemmefra, da der sandsynligvis ikke er wifi i flyet.

LÆS OGSÅ:
Et rent iværksætter-eventyr

 

6. Varm trøje og sokker

Det er i de fleste tilfælde en kølig fornøjelse at rejse med fly, og derfor kan det ikke siges for mange gange: Husk en varm trøje og et par gode, varme sokker, så du ikke starter ferien med en forkølelse.

 

7. Pude eller nakkestøtte

Søvnigheden trænger sig utvivlsomt på efter et par timer i flyet, og der er ikke noget værre end at vågne op med hovedet hvilende på din fremmede sidemand. Derfor gør du dig selv en stor tjeneste ved at tage en lille pude eller nakkestøtte med under armen.

 

8. Pas

Alle de forrige pakkeråd er fuldstændig ubrugelige, hvis ikke du husker det absolut vigtigste. Nemlig passet.

Tidligere artikelCykel – bedste og hurtigste transportmiddel
Næste artikelDer skal altid være plads til forkælelse

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here